Recepten Uit eigen tuin

Hieronder vind je een aantal heerlijke —en niet ingewikkelde— recepten van chefkok Kees Elfring en vrijwilligers van verschillende Friese dorpstuinen. Heb je ook een lekker recept, stuur ons dan een mailtje.

Knol­sel­de­rij­stamp­pot met ven­kel en vegabraadworst

Op de zelfoogst tuin Ús Hof van Michel en Bregje in Sibrandabuorren (Frl.) is vaak tot december knolselderij en venkel te oogsten. Een heerlijke herfst- en winterstamppot die er op het bord mooi uitz…

Friese preisoep met variatie in vulling

Op de zelfoogst tuin Ús Hof van Michel en Bregje in Sibrandabuorren (Frl.) kan ik bijna het hele jaar prei oogsten — een recept van Klaas Douma van voedselcoöperatie Us Iten.

Friese uiensoep (Sipelsop)

Een winterrecept voor Fryske sipelsop (Friese uiensoep) van Klaas Douma van Us Iten. Dit recept is in ongeveer 30 minuten te maken en is voor 4 personen.

Egyptische tuinbonenpuree met bladgroenten: ‘ful medames’

Een heerlijk gerecht met tuinbonen en groene bladgroente dat te vinden is op elke restaurantkaart in het Zuid-Italiaanse Bari en omstreken.

Snijbiet-aardappelsalade

Een heerlijke salade met snijbiet en aardappel