Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Knol­sel­de­rij­stamp­pot met ven­kel en vegabraadworst

Knol­sel­de­rij­stamp­pot met ven­kel en vegabraadworst

Dit recept is in circa 40 minuten te maken en is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1,7 kilo knolselderij ( ongeveer 1.4 kilo schoon gewicht)
  • 1 liter halfvolle melk
  • 500 g venkel
  • Ongeveer 40 gram selderij
  • 2 el olijfolie
  • 50 g geroosterde hazelnoten of zelf roosteren
  • 4 vega braatworsten (die van de Vegetarische slager vind ik erg lekker maar je kan natuurlijk ook voor een andere soort kiezen. 
  • 200 g crème fraîche
  • nootmuskaat naar wens 

Bereiding Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes van 1½ x 1½ cm. Breng de knolselderijblokjes met de melk aan de kook en kook ze in 25 minuten gaar. Let op de melk kookt snel over. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.