Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Knol­sel­de­rij­stamp­pot met ven­kel en vegabraadworst

Knol­sel­de­rij­stamp­pot met ven­kel en vegabraadworst

Dit recept is in circa 40 minuten te maken en is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1,7 kilo knolselderij ( ongeveer 1.4 kilo schoon gewicht)
  • 1 liter halfvolle melk
  • 500 g venkel
  • Ongeveer 40 gram selderij
  • 2 el olijfolie
  • 50 g geroosterde hazelnoten of zelf roosteren
  • 4 vega braatworsten (die van de Vegetarische slager vind ik erg lekker maar je kan natuurlijk ook voor een andere soort kiezen. 
  • 200 g crème fraîche
  • nootmuskaat naar wens 

Bereiding Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes van 1½ x 1½ cm. Breng de knolselderijblokjes met de melk aan de kook en kook ze in 25 minuten gaar. Let op de melk kookt snel over. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten