Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Friese preisoep met variatie in vulling

Friese preisoep met variatie in vulling

Op de zelfoogst tuin Ús Hof van Michel en Bregje in Sibrandabuorren (Frl.) kan ik bijna het hele jaar prei oogsten.

Dit recept is in ongeveer 30 minuten te maken en is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 500 gram prei
  • 2 aardappels (kruimige)
  • 2 eetlepels slagroom, kookroom of crême fraîche
  • 150 gram vega spekreepjes of reepje beenham of gerookt spekreepjes. In plaats van (vega)vlees kun je ook een mengsel van een halve gehakte ui en wat gehakte peterselie en bieslook gebruiken.
  • 1 liter bouillon (kies blokje groente of vlees)

Bereiding

  • Snijd de prei in dunne plakjes.
  • Leg wat mooie plakjes prei apart om er straks op te leggen.
  • Snij de aardappel in stukje en kook deze in de bouillon.
  • Als de stukje aardappel gaar zijn roer je het geheel even door en doe de prei erbij. Laat de bouillon met de aardappels en de prei zolang koken al snaar eigen voorkeur, dus meer of minder gaar.
  • Voeg de laatste minuut voor het opdienen de 150 gram vega(vlees) of gehakte kruiden aan de soep toe.
  • Maak de soep af met 2 eetlepels room.
  • Schenk de soep in de borden.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten