Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Voedselwerkplaats

Lokaalmenu

Leuke activiteiten voor jouw voedselgemeenschap


Samen je voedsel organiseren is ook leuk. Je ontmoet elkaar bij het ophalen van je wekelijkse boodschappen of in de groentetuin. Er ontstaan weer nieuwe verbindingen met je dorps- en buurtgenoten. Organiseer een cursus ‘koken met regionale producten van het seizoen’ of ga samen eten. Ga op excursie bij de boeren en producenten van jouw buurtmarkt.

Lokaal Menu


Eind 2020 start de Voedselwerkplaats met Lokaal Menu, het derde programmaonderdeel van De Voedselwerkplaats, dat is ontwikkeld met steun van het project Voedselversnellers van Stichting DOEN. Het is bedoeld om initiatiefnemers van voedselgemeenschappen te ondersteunen. Het Lokaal Menu is als het ware een menukaart waar lokale initiatiefnemers allerlei ideeën en handige hulpmiddelen kunnen vinden voor leuke activiteiten om meer mensen uit hun omgeving bij hun initiatief te betrekken. Dat kan een pub quiz zijn over voedsel, een filmavond over de werking van de bodem of een manier om lekkere recepten met duurzame lokale producten met elkaar te delen. Ook hebben we een voorbeeld-enquête waarmee je belangstelling voor dit onderwerp kan peilen in jouw gemeenschap. 

Dorpendiner De Voedselwerkplaats
Dorpendiner starterspakket

Een leuke activiteit om het thema voedsel in je dorp onder de aandacht te brengen is het organiseren…

Voedselwerkplaats pubquiz

De Voedselwerkplaats heeft een superleuke interactieve pubquiz ontwikkeld met interessante, maar voo…

De enquête: Wat zullen we eten?

Als je samen een dorpstuin wilt beginnen, een buurtmarkt wilt opzetten of andere voedselactiviteiten…

Recepten Uit eigen tuin

Recepten Uit eigen tuin Hieronder vind je een aantal …

Als je zelf iets leuks hebt ontwikkeld dat andere dorpen of wijken ook zouden mogen gebruiken, laat het ons dan weten. Dan voegen we het toe aan het ‘Lokaal Menu’. 

Kijk ook op: