Leuke activiteiten voor jouw voedselgemeenschap


Samen je voedsel organiseren is ook leuk. Je ontmoet elkaar bij het ophalen van je wekelijkse boodschappen of in de groentetuin. Er ontstaan weer nieuwe verbindingen met je dorps- en buurtgenoten. Organiseer een cursus ‘koken met regionale producten van het seizoen’ of ga samen eten. Ga op excursie bij de boeren en producenten van jouw buurtmarkt.

Lokaal Menu


Eind 2020 start de Voedselwerkplaats met Lokaal Menu, het derde programmaonderdeel van De Voedselwerkplaats, dat is ontwikkeld met steun van het project Voedselversnellers van Stichting DOEN. Het is bedoeld om initiatiefnemers van voedselgemeenschappen te ondersteunen. Het Lokaal Menu is als het ware een menukaart waar lokale initiatiefnemers allerlei ideeën en handige hulpmiddelen kunnen vinden voor leuke activiteiten om meer mensen uit hun omgeving bij hun initiatief te betrekken. Dat kan een pub quiz zijn over voedsel, een filmavond over de werking van de bodem of een manier om lekkere recepten met duurzame lokale producten met elkaar te delen. Ook hebben we een voorbeeld-enquête waarmee je belangstelling voor dit onderwerp kan peilen in jouw gemeenschap. 

Beveiligd: Wat willen jullie eten?

Onderzoek hoe jouw dorp wil eten met De Voedselwerkplaats-enquête Als je samen een dorpstuin wilt beginnen, een buurtmarkt wilt opzetten of andere voedselactiviteiten op wilt zetten, is het goed o…

Recepten Uit eigen tuin

Recepten Uit eigen tuin Hieronder vind je een aantal heerlijke —en niet ingewikkelde— recepten van chefkok Kees Elfring en vrijwilligers van verschillende Friese dorpstuinen. Heb je ook een lek…

Als je zelf iets leuks hebt ontwikkeld dat andere dorpen of wijken ook zouden mogen gebruiken, laat het ons dan weten. Dan voegen we het toe aan het ‘Lokaal Menu’. 

Kijk ook op: