Snijbiet-aardappelsalade

Voor 4 tot 6 personen:

  • 1 grote sjalot
  • Klein handje dille
  • bosje snijbiet
  • 1 grote augurk (of 2 kleine)
  • 2 tot 3 el appel- of wijnazijn
  • mayonaise
  • 4 grote vastkokende aardappelen (bijvoorbeeld opperdoezer)
  • zout en peper 
  • olijfolie

Snipper de sjalot en meng de azijn en wat zout erdoor. Zo gaart hij een beetje, waardoor hij zachter van smaak wordt. Laat minstens 15 min staan.

Kook de aardappels in hun geheel met schil tot ze gaar zijn. Laat afkoelen en schil ze desgewenst. Snij in grove stukken.

Blancheer ondertussen de snijbiet in ongeveer drie minuten (afhankelijk van de dikte van de stengels). Giet af en laat een beetje afkoelen.

Snij de augurk in stukken.

Snij de snijbiet zo fijn als je lekker vindt en bak even op in een pan met olijfolie en wat peper.

Hak de dille fijn en meng met de sjalotvinaigrette door de aardappels.

Maak met een eetlepel een bedje van mayonaise op de borden.

Leg hier een hoopje van het aardappelmengsel op.

Verdeel de augurk en de snijbiet over de borden en maak eventueel af met eetbare bloemen.

Serveer met een dot mosterd.

Snijbiet-aardappelsalade