Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
De enquête: Wat zullen we eten?

De enquête: Wat zullen we eten?

Onderzoek hoe jouw dorp wil eten met De Voedselwerkplaats-enquête

Als je samen een dorpstuin wilt beginnen, een buurtmarkt wilt opzetten of andere voedselactiviteiten op wilt zetten, is het goed om te weten waar mensen de mensen in je omgeving behoefte aan hebben. Dit is makkelijk te onderzoeken met de Wat-zullen-we-eten-enquête van De Voedselwerkplaats. Met deze kant-en-klare enquête kom je er gemakkelijk achter wat de voedselwensen zijn van de mensen in jouw omgeving. Met ongeveer vier uren werk krijg je een beeld van wat en hoe jouw dorp of buurt wil eten, wie mee wil helpen met je initiatief en wat een kansrijk plan is. En mis je nog een vraag of dan is dit gemakkelijk aan te passen.

Wil je melk van de boer van dichtbij?

Vind je biologisch belangrijk of niet?

Wil je inkopen zonder plastic?

Of wil je helpen om de tuin mee op te zetten of wil je liever meewerken in de tuin?

Hoe werkt het?

 1. Kondig de enquête aan en leg uit wat je plannen zijn en waarom je graag wilt weten wat iedereen wil eten. Hiervoor kun je de materialen gebruiken voorbeeldbrief en de enquêtepromotie.
 2. De voedselwerkplaats-enquête kun je gebruiken zoals hij is of aanpassen aan je eigen wensen. Zet je enquête online en deel de link. Iedereen kan nu de enquête online invullen.
 3. Bekijk wat er is ingevuld.
 4. Deel de resultaten met je dorp of buurt. 
 5. Aan de slag!

Aanmelden

 • Meld je aan via De Voedselwerkplaats met een google-mailadres. 
 • Je krijgt van een inlogcode waarmee je de enquête in je eigen google account kunt importeren.
 • We sturen je materialen zoals een voorbeeldbrief, promotiebanner voor social media en een A4 poster voor in je dorp of buurt.
 • We zouden het leuk vinden om te horen wat jullie samen willen eten. (Je hoeft het natuurlijk niet te delen, maar wij zijn bij De Voedselwerkplaats altijd heel benieuwd naar de resultaten zodat we nog beter weten hoe we dorpen en buiten kunnen ondersteunen.)

Bekijk de enquête

De enquête bevat vragen als:

 • Welke lokale producten koop je nu?
 • Zou je meer lokale producten willen kopen en zo ja welke?
 • Zou je het leuk vinden om deel te nemen aan een activiteit rondom lekker eten?
 • Stel dat in uw directe omgeving een zelfoogsttuin zou zijn, zou je daar in principe uw groenten en fruit willen afnemen?