Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Voedselwerkplaats

Buurtmarkt

Samen lokale producten kopen

Door een Buurtmarkt te starten kun je met buurtgenoten op een laagdrempelige wijze genieten van lokale producten voor een goede prijs. Leden van de buurtmarkt bestellen de weekboodschappen snel en eenvoudig via het platform Local Food Works. Samen met de leden bouw je aan een netwerk van lokale producenten. Lokale ondernemers kunnen zelf hun producten online zetten. De groothandel levert tegen groothandelsprijzen de artikelen die niet lokaal verkrijgbaar zijn. Zo kost lokaal en duurzaam boodschappen doen minder tijd en minder geld!

Start je eigen buurtmarkt

Je kan een Buurtmarkt organiseren in een dorpshuis, wijkgebouw, garage of boerenschuur. Je hebt twee koelkasten en een vriezer nodig en voldoende ruimte om de producten te verdelen over de kratjes van de leden. Ieder lid van de Buurtmarkt heeft eens in de zes weken ‘dienst’ en helpt dan bij het klaarzetten van de boodschappen. Zo leer je wellicht je buren ook nog beter kennen!

Om een buurtmarkt te starten kun je

  1. Het webinar “Hoe start ik een buurtmarkt” bekijken om een idee te krijgen over het proces om tot een Buurtmarkt te komen.
  2. Geïnteresseerd? Vraag dan het Buurtmarkt Starterspakket aan.
  3. Wil je een buurtmarkt beginnen? Neem contact met ons op.
  4. Doe mee met de online cursus voor initiatiefnemers. Meer informatie hieronder.

Doe mee met de Buurtmarkt Starterscursus

Als je al een groepje enthousiastelingen hebt gevonden waarmee je samen een Buurtmarkt wil opzetten, dan kan je ook meedoen met de starterscursus. Daar leer je in drie avonden hoe je van start kan met jouw Buurtmarkt. Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we belangrijke motieven om een buurtmarkt te starten. Die verschillen namelijk per buurtmarkt en het is belangrijk om daar als initiatiefgroep keuzes in te maken. Tijdens de tweede bijeenkomst bespreken we de praktische kant van het opzetten van een buurtmarkt. Wat komt hier allemaal bij kijken en hoe organiseer ik dit? Bij de derde en laatste bijeenkomst bespreken we de hulpmiddelen die je kunt gebruiken om over het initiatief te kunnen communiceren met (potentiële) leden van jullie buurtmarkt. De data voor de eerstvolgende cursus zijn:

Donderdag 30 mei van 20:00u tot 21:30u
Donderdag 13 juni van 20:00u tot 21:30u
Donderdag 27 juni van 20:00u tot 21:30u

Je kan met twee deelnemers vanuit jouw initiatief meedoen. We vragen een eigen bijdrage van 30€ per persoon of 50€ voor twee personen van één initiatief. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Mede mogelijk gemaakt door:

Kijk ook op: