Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Voedselwerkplaats pubquiz

Voedselwerkplaats pubquiz

De Voedselwerkplaats heeft een superleuke interactieve pubquiz ontwikkeld met interessante, maar vooral ook leuke vragen over lokaal voedsel. Een leuke manier om de jaarvergadering van het Dorpsbelang op te fleuren of een gezellige activiteit in het Dorpshuis te organiseren. Op donderdag 28 oktober om 20.00 uur organiseren we een Try-out van de pubquiz in het gemeenschapshuis van Sibrandabuorren, vlakbij Sneek. Zo kan je zelf ervaren wat de vragen zijn en even kijken hoe je zo’n avond kan aanpakken.

De quiz werkt eenvoudig via Kahoot, maar de vragen zijn moeilijker dan je denkt. Je kan de quiz op locatie organiseren of online. Stuur ons een berichtje, dan sturen we je de handleiding toe zodat je de quiz voor jouw eigen dorp of wijk kan organiseren.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten zie je hier alvast een paar vragen:

Waarom heet de griene tsiis uit het spreekwoord griene tsiis?

Welke groente bevat het meeste vitamine C? 

Als je al je groenafval composteert, hoeveel compost voor je tuin produceer je dan ieder jaar?

Als je geen verpakt eten meer koopt, bespaar je dan meer of minder verpakkingsafval per jaar dan het gewicht van Henk Veerman?

Hoeveel procent van de Nederlandse melkveestapel huist in de hele Zuidwesthoek?