Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Dorpendiner starterspakket

Dorpendiner starterspakket

Dorpendiner De Voedselwerkplaats

Samen eten is super gezellig. Een gezamenlijke maaltijd voor het dorp is dus een leuke activiteit om bijvoorbeeld het ‘schooljaar’ af te ronden, na de vakantie het nieuwe seizoen van het dorpsleven weer op te starten of rondom de kerst elkaar te ontmoeten. Je kan met het voorbereidende clubje de gerechten voor het diner kiezen. Misschien heb je wel een kok in het dorp die daarbij wil assisteren.

Lokale ingrediënten

We doen in het draaiboek voor het Dorpendiner ook suggesties voor een lekker menu met veel lokale ingrediënten. De gerechten kan je dan samen klaarmaken op een centrale plek of in kleinere gezelschappen bij mensen thuis voorbereiden en ze dan op een leuke locatie in je dorp, bijvoorbeeld in het dorpshuis, op het dorpsplein of in de dorpstuin samen opeten.

Voedsel-ideeën voor je dorp

Misschien kunnen de kinderen van het dorp helpen met bedienen. Tussen de gerechten kan je jullie dorpsgenoten wat meer vertellen over jullie ideeën voor het dorp voor bijvoorbeeld een dorpstuin, een buurtmarkt of een kookclub. Vraag meteen het draaiboek aan. En heel veel plezier met de voorbereidingen! 

Silhouettes designed by rawpixel.com / Freepik, Stockio.com