Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Nieuwe cursus Moestuinieren op grotere schaal voorjaar 2023

Nieuwe cursus Moestuinieren op grotere schaal voorjaar 2023

Komend voorjaar start een nieuwe cursus Moestuinieren op grotere schaal  

De Voedselwerkplaats organiseert komend voorjaar weer een nieuwe editie van de cursus ‘Moestuinieren op grotere schaal’. Deze cursus geeft allerlei informatie die je nodig hebt als je in jouw dorp of wijk een tuin wil beginnen. Zo leer je over:

  • de voorwaarden voor een geschikt stuk land
  • financieringsmogelijkheden
  • een passend ontwerp
  • de permacultuur teelttechnieken
  • benodigde gereedschappen
  • verschillende vormen van samenwerking tussen vrijwilligers en een professionele tuinder.

Waar en wanneer?

De cursus is grotendeels online, alleen de slotbijeenkomst is life in Sibrandabuorren Friesland. Ook wordt er een excursie in Sibrandabuorren/Heeg Friesland georganiseerd. Eigen bijdrage is 65€. Deelnemers uit Friesland hebben voorrang voor deelname in verband met ondersteuning van de cursus door de Provincie Fryslân. Indien er nog ruimte is kunnen ook deelnemers uit andere delen van het land meedoen. Opgeven kan alvast via info@devoedselwerkplaats.nl.