Groene koolsalade met parmezaan en pistache

voor vier personen

Ingrediënten

½ groene kool

50g pistachenoten

200g oude harde Nederlandse kaas (of bijvoorbeeld parmezaan)

Olijfolie extra vierge

2 tot 3 el goede Balsamicoazijn

Peper

Zout

Mandoline

Bereiding

Rooster de pistachenoten even in de oven, met wat zout en cayennepeper, tot ze een beetje bruin kleuren en knapperig zijn.

Haal ze eruit en laat afkoelen.

Verwijder de buitenste bladeren van de kool, zodat je alleen het hart overhoudt. De bladeren kun je gebruiken voor een ander gerecht.

Snij het hart in kwarten en schaaf met de mandoline fijne reepjes in een kom. Probeer de nerf, het harde stuk in het midden, zo min mogelijk mee te schaven. Een klein beetje is niet erg. 

Voeg zout en peper toe, de balsamicoazijn en flink wat olijfolie. Proef, en voeg naar smaak meer zout/peper toe.

Hak de helft van de geroosterde pistachenoten fijn en meng door de kool.

Leg een handje kool op elk bord.

Snij met een dunschiller flinterdunne repen van de kaas en leg ze op de kool.

Verdeel de rest van de pistachenoten over de borden.

Voeg nog een laatste druppel olijfolie toe.