Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Online Buurtmarkt Starterscursus

Online Buurtmarkt Starterscursus

Wil je ook een Buurtmarkt starten? Voor lokale duurzame producten in jouw dorp? Heb je al een groepje enthousiastelingen gevonden? Doe dan mee met de starterscursus voor Buurtmarkten. Daar leer je in drie online cursusavonden hoe je van start kan met jouw Buurtmarkt.

Data en aanmelden

De online cursus vindt plaats op dinsdag 14 november, 28 november en 12 december van 19.30 – 21.00 uur. Je kan met twee deelnemers vanuit jouw initiatief meedoen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Inhoud

Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we belangrijke motieven om een buurtmarkt te starten. Die verschillen namelijk per buurtmarkt en het is belangrijk om daar als initiatiefgroep keuzes in te maken. Tijdens de tweede bijeenkomst bespreken we de praktische kant van het opzetten van een buurtmarkt. Wat komt hier allemaal bij kijken en hoe organiseer ik dit? Bij de derde en laatste bijeenkomst bespreken we de hulpmiddelen die je kunt gebruiken om over het initiatief te kunnen communiceren met (potentiële) leden van jullie buurtmarkt.