Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Het Dorpendiner van afgelopen 17 juli 2020

Het Dorpendiner van afgelopen 17 juli 2020

Op 17 juli organiseerde de Voedselwerkplaats een Dorpendiner voor 100 deelnemers uit allerlei Friese dorpen. Een heerlijk Dutch-cuisine diner van drie top-chefs, in de tuin van Ús Hôf in Sibrandabuorren, geheel Corona-proof. Een diner voor vertegenwoordigers van dorpen die aan de slag willen met het thema lokaal voedsel in hun eigen dorp. Tijdens het diner kregen de deelnemers informatie over het starten van een dorpstuin of een buurtmarkt. En werden ze bevraagd naar de hulpmiddelen die ze zelf zouden kunnen gebruiken om in hun eigen gemeenschap aan de slag te kunnen met het thema voedsel. Zelf een diner organiseren voor de eigen bewoners bijvoorbeeld. En mochten jullie zelf een leuk idee voor een voedselgemeenschap hebben, die je wellicht zelf ook al een keer hebt georganiseerd, laat het ons weten, dan zetten we het in het ‘Lokaal Menu’ zodat ook andere dorpen hierdoor geïnspireerd kunnen raken.