Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Een buurtmarkt beginnen

Een buurtmarkt beginnen

Koop jij je brood bij Christa? Je groenten bij Michel? Je melk bij Joke? Je kaas bij Doetie? Door samen lokaal je boodschappen te doen, steun je de kleine producenten in jouw omgeving. Omdat er weinig schakels zijn tussen het erf van de boer en jouw keuken en de bakker weet wat de bestelling is, gaat er weinig voedsel verloren. Bovendien weet je zelf veel beter waar je eten vandaan komt: hoe de groenten verbouwd worden, hoe er voor de dieren wordt gezorgd en hoe het boerenbedrijf, de slager of de bakkerij wordt gerund. Door als gemeenschap je inkoopwensen te bundelen kun je het verschil maken voor producenten. Mail De Voedselwerkplaats voor meer informatie.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten