Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Donderdag 27 januari 2022 – Doarpswurk webinar: Aan de slag met een Buurtmarkt

Donderdag 27 januari 2022 – Doarpswurk webinar: Aan de slag met een Buurtmarkt

Van aardappels tot boter, er wordt heel wat voedsel lokaal geproduceerd in Fryslân. Hoe krijg je al dat lekkers bij jou in het dorp? Heel gemakkelijk: door een Buurtmarkt te organiseren. Als Buurtmarkt koop je samen in bij lokale boeren en producenten, aangevuld met producten van de Bio-groothandel. Je eigen groenten produceren kan ook door een Dorpstuin te starten.

Aan de slag met een Buurtmarkt of Dorpstuin

Het webinar zal in goede banen geleid worden door Hendrik Tamsma van Doarpswurk. Bregje Hamelynck van De Voedselwerkplaats vertelt in dit webinar hoe je zelf een Buurtmarkt opricht of een Dorpstuin begint.
Na de pauze komt Djoke Bierma van de Buurtmarkt in oprichting uit Ouwe-Syl aan het woord. Vanuit de praktijk zal zij hun ervaringen delen. Er is uiteraard ook ruimte voor vragen.

Of je nu een Buurtmarkt wilt starten omdat je de lokale economie wilt stimuleren, het klimaat wilt redden of de functie van het dorpshuis wil activeren, het belooft een inspirerende avond te worden. De voorbereidingen van deze initiatieven kunnen zonder probleem online verlopen. Dan kunnen we als het allemaal weer kan direct aan de slag met de activiteiten die weer verbinding kunnen brengen in het dorp.

Programma

19:30 – Welkom door Hendrik Tamsma van Doarpswurk
19:40 – Bregje Hamelynck van De Voedselwerkplaats
20:00 – Vragen
20:10 – Koffiepauze
20:15 – Djoke Bierma van de Buurtmarkt i.o. Ouwe-Syl
20:35 – Vragen
20:45 – Afsluiting

Aanmelden webinar

Aanmelden kan eenvoudig door het formulier in te vullen op de website van Doarpswurk, graag voor 27 januari.
Wat: Aan de slag met een Buurtmarkt
Wanneer: donderdag 27 januari om 19:30 uur
Kosten: gratis

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten