Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
Zaterdag 30 oktober 2021 — start Cursus Moestuinieren op grotere schaal

Zaterdag 30 oktober 2021 — start Cursus Moestuinieren op grotere schaal

Op zaterdag 30 oktober start weer een nieuwe cursus Moestuinieren op grotere schaal georganiseerd door De Voedselwerkplaats. In deze cursus leer je als initiatiefnemer hoe je voor je dorp of wijk een tuinproject kan ontwikkelen. Variërend van een tuin waarin je met vrijwilligers uit het dorp aan de slag gaat, een tuin voor bij een school of een oudereninitiatief tot een productietuin voor groenten en fruit voor de lokale gemeenschap met een professionele tuinder. De cursus bestaat uit twee fysieke bijeenkomsten, een kennismakingsbijeenkomst op zaterdag 30 oktober van 10.30 – 16.00 uur in Sibrandabuorren/Heeg met excursie naar twee voorbeeldtuinen en een bijeenkomst in Sibrandabuorren op woensdag 19 januari van 17.00 – 22.00 uur met eindpresentatie van de deelnemers, en daartussenin vijf online bijeenkomsten op de woensdagavond 19.30 – 21.30 uur (10 nov, 24 nov, 8 dec, 22, dec, 12 jan) waar de inhoudelijke kennisoverdracht zal plaatsvinden. Tijdens de cursus werk je aan de bouwstenen voor jouw eigen tuinplan. Deelnemers met een concrete locatie voor ogen hebben voorrang voor deelname.

Je kunt je hier aanmelden. De kosten zijn 65€ per persoon voor deelnemers woonachtig in Friesland en 215€ voor deelnemers uit andere delen van het land.

Deze cursus geeft allerlei informatie die je nodig hebt als je in jouw dorp of wijk een tuin wil beginnen. Zo leer je over:

  • Voorwaarden voor een geschikt stuk land
  • Financieringsmogelijkheden voor grond, gereedschappen en inkomen voor de tuinder
  • Een passend ontwerp
  • Permacultuur teelttechnieken, een handig zaai-, plant- en oogstplan
  • Benodigde gereedschappen en de bijbehorende kosten
  • Verschillende vormen van samenwerking tussen vrijwilligers en een professionele tuinder
  • Hulpmiddelen voor het opstarten van een voedselgemeenschap op het gebied van voeding en ook gezondheid (enquête, startbijeenkomst, buurtmarkt, bloeizone)

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten