Duurzaam en gezond voedsel van dichtbij. Organiseer het zelf!
zomer — Dorpendiner

zomer — Dorpendiner

Op een mooie zomerdag zetten overal in Fryslân mensen tafels en stoelen buiten om samen te eten van het lekkerste uit eigen buurt. In moestuinen, boomgaarden en grasveldjes delen buurtgenoten een diner van dichtbij. Tijdens het Dorpendiner op een mooie zaterdag in augustus gaan we in heel veel Friese dorpen samen eten. Iedereen neemt iets lekkers mee en deelt dat met de andere gasten, aan lange tafels op een fijne plek in het dorp. Met dit diner brengen we dorpsgenoten bij elkaar die zich samen sterk willen maken voor meer duurzaam voedsel van dichtbij. Het Dorpendiner brengt bovendien belangstellenden in contact met lokale leveranciers, die hun boerderijen en tuinen kunnen openstellen als diner-locatie. De Voedselwerkplaats van Doarpswurk/Netwerk Duurzame Dorpen organiseert het Dorpendiner 2021 als vervolg op het succesvolle Dorpendiner Lekker Lokaal, dat in juli 2020 in Sibrandabuorren plaatsvond. Daar aten inwoners van 50 Friese dorpen samen een heerlijk diner op de tuin, nu gaat het Dorpendiner het land in. 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten