workshop

za 6 maart 10.00 – 17.00 uur

Als ecologisch hovenier met mijn bedrijf De Groene Stap werk ik aan een landschap waarin natuur, cultuurhistorie en mensenwensen harmonieus samengaan. Fruitbomen snoeien doe ik vanaf ongeveer mijn 17e. Eerst een aantal jaren als vrijwilliger en nu intussen al vele jaren als ecologisch hovenier.
Op 6 maart wil ik wat van de ervaring die ik opdeed delen tijdens de workshop/snoeicursus in het Heempark in Heeg

Aan bod komt onder andere:

  • De boom; vorm, gezondheid, leeftijd, plek.
  • Het snoeien; wat, waarom, wanneer?
  • Snoeigereedschap; wat, waarvoor en hoe?

  
In het eerste deel van de workshop wil ik wat snoei- en fruitboom- basics uit leggen en laten zien. Tijdens het tweede deel van de dag gaan we in kleine groepjes proberen wat van deze basics toe te passen. Door eerst met draadjes wol aan te geven waar we van plan zijn te gaan knippen of zagen, kan je je snoeiplan, voordat je daadwerkelijk gaat zagen en knippen, eerst nog toelichten, met elkaar er over praten en van elkaar leren. 
Vervolgens gaan we echt snoeien… Kijken, overleggen, vragen, durven, knippen, zagen!  En dan genieten van de gesnoeide boom in het landschap en wellicht in de nazomer of de herfst van lekker en gezond fruit!
Omdat ik zelf maar een beperkte hoeveelheid beschikbaar snoeigereedschap heb, is het handig wanneer je tijdens deze dag zelf een snoeischaar, eventueel een takkenschaar en misschien wel een stabiele trap mee kan nemen.
 
Ik hoop tot de 6e maart,
 
Groet, Hans Engelbrecht
Ecologisch Hovenier De Groene Stap
http://www.degroenestap.nl
 
Locatie: Heempark Heeg, Simmerkrite 15
Kosten: € 30,- incl. koffie en thee